Açıklama
Klasik Sarı leblebi Leblebi
Leblebi nohutun işlenmesiyle elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Nohutun günlerce uğraşı sonucu terbiyesi ile, özel fırınlarda kavrulmasıyla elde edilir. Bu işlem şu aşamalardan geçer: Nohut 3 ayrı günde 3 kez tavlama işlemine yani ısıtılma işlemine tabi tutulur. Leblebi’nin Faydaları;
Anne sütünü artırır.
Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
100 gr. için Besin Değeri :
Protein = 23 gr.
Sodyum = 405 mg.
Kolesterol = 0 mg.
Şeker = 8 gr.
Diyetsel lif = 10 gr.
Karbonhidrat = 59 gr.
Doymuş Yağ = 8 gr.
Doymamış Yağ = 1 gr.
Toplam Yağ = 9 gr.
Toplam Enerji (kalori) = 422 cal.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.